Dopjesactie

Doppen sparen voor de geleidehondhonddoppen-1--61.jpg

Iedereen heeft ze thuis. Plasticdopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast zo het milieu én u steunt KNGF Geleidehonden. De opbrengst gat naar de opleiding van de honden.

Hoe?
U kunt allerlei doppen sparen. Alle ronde doppen en deksels zijn welkom! Bijv: doppen van frisdrankflessen doseerdopjes van wasmiddel en deksels van pindakaasdoppen. Belangrijk is dat de dopjes schoon en droog worden ingeleverd.

En dan?
Zorgboerderij BENJAMIN is inzamelpunt waar u de dopjes kunt afgeven. Iedere werkdag van 9 tot 16 kunt u ze komen brengen in de werkplaats van de zorgboerderij. Wilt u buiten deze tijden om ze komen brengen, neem dan telefonisch contact met ons op.
De doppen worden door ons uitgezocht en vervolgens worden ze opgehaald en naar een recyclebedrijf gebracht dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van de geleidehonden. Van Werven Infra & Recycling heeft hiervoor een containerbak beschikbaar gesteld en Heicom verzorgt het transport hiervan.

Wij vinden het op de zorgboerderij erg leuk om aan deze actie onze bijdrage te leveren en alle deelnemers kunnen hier aan hun steentje bijdragen. 

Op 7 juni 21017 is de eerste volle container opgehaald. 

 dscf1162-384.jpg